Boktips: Äta djur

Jag har precis sträckläst boken ”Äta djur” av Jonathan Safran Foer & överväger på allvar att sluta äta även fisk & skaldjur (har varit till & från-halvvegetarian i snart 10 år (ibland är jag tvungen att äta det som erbjuds, tex på domaruppdrag, men för övrigt äter jag inte kött)).

Trots att boken beskriver djurhållningen & köttproduktionen ur amerikansk synvinkel (lagar, matkultur, slakterier/personalfrågor osv.) så ska vi nog inte inbilla oss att det är så vansinnigt mkt bättre här i Sverige. Fiskenäringen är dessutom ganska globalt likartad (citat (på ett ungefär) ur boken: ”om man är osäker på om grisen/kon/fågeln/fisken på tallriken har lidit så kan man vara säker på att iaf fisken har gjort det, utan undantag”).

Som jag ser det finns det inget skäl till att INTE läsa den här boken. Inte för att man måste bli vegetarian, utan för att kunna göra ett medvetet val (att vara selektiv allätare är att göra ett val) – för ska det bli förändring måste vi konsumenter inse vår makt & faktiskt jobba på att påverka!! Det kanske inte blir bättre nu, men så småningom…

Mer utförlig recension finns bla. på Hedvigs blogg & boken kan man tex. köpa på Bokus.

Detta inlägg publicerades i Böcker, Emma, Shopping och märktes , . Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar