Hembesök

Tack vare våra guiders kontakter fick vi möjlighet att göra hembesök hos två familjer som bodde i samma hus. De flesta indier bor fortfarande i storfamiljer på landet med självhushåll, även om trenden går mot mer urbanisering även där.

hem-indier1

Huset bestod av två enskilda rum (det ena rummets dörr är rakt fram, det andra rummets dörr ser man bara lite av dörrposten till vänster) & en gemensam öppen uteplats, delvis under tak. Eldstaden där de lagar mat är strax till höger bakom den främre kvinnan. Att hon står & håller i sin sari (& att kvinnan längst bak döljer sitt ansikte helt) beror på att en av männen i familjen befinner sig strax till höger utanför bild & av respekt för honom visar inte kvinnorna sina ansikten. Olika länder & kulturer – olika traditioner & regler.

hem-indier3        hem-indier2

Inne i vardera rum fanns det en säng, flera inbyggda hyllor med prydnadssaker & nyttoföremål uppställda i + en stor koffert i metall (ej med på foto).  Alltså ganska lite saker jämfört med hur det ser ut hos de flesta här i Sverige tex…

Precis i närheten fanns det även ett hem & skola för utvecklingsstörda som vi fick hälsa på. Eftersom det var Happy Holi & lov var det dock inte så många barn kvar där. Väldigt intressant dock att få en liten inblick i hur de hade det i vanliga fall.

skola-indier3

skola-indier1          skola-indier2

Självklart sprang det omkring hundar där, men jag kan inte tänka mig att de användes som terapi-/servicehundar – men att få klappa en hund kan ju också vara terapi på sitt sätt!

Detta inlägg publicerades i Emma och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s