Varg i centrala Uppsala?

Det kom flera rapporter igår eftermiddag om att det hade synts en varg i närheten av Akademiska sjukhuset – som ligger precis norr om där jag bor… Känns mindre kul att bege sig ut på hundpromenader när man får veta sådant här, men förhoppningsvis är ev. vargar på stadsbesök så distraherade av allt som händer runtomkring dem att de inte är på jakt efter små hundar (eller katter) tex.

Läs mer i UNT eller lyssna på Upplandsnytt.

Det här inlägget postades i Natur. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Varg i centrala Uppsala?

 1. katinka skriver:

  Ja, helst vill man ju ha dem på lite avstånd. Hörde igår att ett jaktlag sett en varg i en villaträdgård nära Sätrabrunn. Förståeligt nog hittade de ingen älg i närheten. Sätrabrunn är ju ökänt för vargar, där skulle jag inte våga ha hunden lös i skogen.

  • nattlejonet skriver:

   Känns som att det kommer varg-rapporter från alla möjliga håll… Har vargarna blivit så många fler eller är de mindre skygga – eller kanske både och stämmer??

 2. katinka skriver:

  En del vargar verkar definitivt mindre skygga än de borde vara. Vargar från Skultunareviret har ju setts på vägar och nära hus många gånger och de verkar ha vant sig vid människor. Förra året blev ju en pumi tagen på en gårdsplan medan matten var inne i stallet. Fast de flesta offren är ju får, det är inte kul att vara fårägare i dessa trakter…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s