Träna tricks & boktips

Jag är barnsligt förtjust i att träna tricks! Fördelar: det är helt upp till en själv vad man vill träna & vad slutmålet är, man kan träna vid udda tillfällen (& även på udda ställen); tex. ett kort pass när man väntar någonstans eller bara har nga minuter över, det är prestigelöst, bra att träna på att träna om man har ambitionen att träna/tävla mer seriöst i ngn gren, det är kul för både en själv & hunden, förbättrar er kommunikation & beroende på var man tränar så kan en bonus bli att man underhåller omgivningen oxå. 🙂 På fotot sitter Zappa fint samtidigt som hon vinkar med båda framtassarna. Tricks kan även vara ett sätt att träna styrka, balans & koordination – allt i ett!
Böcker som jag kan rekommendera för att få inspiration & träningstips:

Hundlekar – Stimulerande träning för smarta hundar avMary Ray

Både enkla tricks men även tricks som man kanske aldrig har tänkt på + bra tips på hur man kan träna in dem. Kan köpas bla. här.

Ut & lek med din hund &

Hundarnas leksakslåda

av Åsa Tova Bergh

 

Två trevligt skrivna böcker som kanske inte handlar direkt om tricks utan mer allmänt om att aktivera sin hund genom att göra någonting ihop. Läs & inspireras!! Kan köpas bla. här.

Det här inlägget postades i Böcker, Emma, Mina djur, Shopping och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s